parallax

Suma Wortel

Braziliaanse Superherb voor energie

Traditioneel gebruik in de Amazone: immuunbeschermer
Botanische naam: Pfaffia paniculata
Naam:  Suma wortel, Braziliaanse ginseng of Para Toda
Herkomst: Brazilië en Amazone  

PREDATOR VISIE

Met mijn instinct zie ik alles in de donkere regenwouden.
In mijn visie heb ik altijd vertrouwen

Suma wortel staat bekend als 'Para Toda' in Brazilie en 'alles' aldus de inheemse stammen 'voor alles'

Suma wortel ook wel de Braziliaanse Ginseng genoemd is een grote struikachtige plant met een diep en uitgebreid wortelstelsel. Het groeit in het Amazonebekken en andere tropische delen van (zuidelijk) Brazilië, Ecuador, Panama, Paraguay, Peru en Venezuela. 

In Zuid-Amerika staat Suma wortel bekend als 'para toda' wat 'voor alle dingen' betekent.  
Het is een belangrijk kruidengeneesmiddel in de Volksgeneeskunde van verschillende indianenstammen in het regenwoud, een algemeen wondermiddel voor vele soorten ziekten.

De inheemse stammen van de regenwouden die het 'para toda' noemen gebruiken Suma wortel al generaties lang voor verschillende gezondheidsdoeleinden zoals energie-, verjonging en seksueel tonicum.  

Suma wortel wordt al minstens 300 jaar gebruikt als afrodisiacum, een kalmerend middel en om zweren te behandelen. 

In de moderne kruidengeneeskunde wordt Suma wortel beschouwd als een Adaptogeen.
In de moderne Braziliaanse kruidengeneeskunde wordt Suma wortel gebruikt als een cellulaire oxygenator en gebruikt om de eetlust en de bloedsomloop te stimuleren,
de oestrogeenproductie te verhogen, de bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen,
het immuunsysteem te versterken, het spierstelsel te versterken en het geheugen te verbeteren.

Block

'Para Toda' betekend 'voor alles' aldus  inheemse stammen

Germanium

Germanium is een zeer zeldzame bioactieve stof die van nature voorkomt in Suma wortel. Germanium heeft de kracht om te beschermen tegen radiatiestraling.
Ook beschermd het tegen vrije radicalen.

Zuurstof opname

Suma wortel wordt gebruikt als een cellulaire oxygenator.  De wortels groeien in de rijke bodem van de regenwouden en bevat verschillende nutritienten en unieke bioactieve stoffen die het lichaam ondersteunen bij het opnemen van zuurstof en distributie door het lichaam. 

Beta-ecdysteronen

Suma wortel wordt ook wel 'the Russian Secret' genoemd. Russische Olympische atleten trainen al vele jaren met deze wortel omdat het de spieropbouw en het uithoudingsvermogen verhoogt zonder de bijwerkingen van steroïden. Dit wordt veroorzaakt door een anabole fytochemische stof genaamd beta-ecdysteron en drie nieuwe ecdysteroïde glycosiden die in grote hoeveelheden worden aangetroffen bij Suma. Ecdysteroiden van de Suma wortel hebben een anabole werking en versterken de spieren. 

Immuniteit

Suma wortel wordt in verschillende geneeswijze toegepast ter versterking van het immuunsysteem. Zo zijn er recentelijke onderzoeken die aantonen dat Suma wortel een hulpmiddel kan zijn in het versterken van het immuunsysteem en bestrijden van verschillende ziekten.

Stress Reductie


Suma wortel is een van de meest onderzochte Superherb en helpt het lichaam zich aan te passen in stressvolle omstandigheden en balanceert het lichaam, reguleert de hormoon- huishouding en ontstaat er weer homeostasis in het lichaam. 

Performance

Naast spieropbouw ondersteunt Suma wortel ook het algehele niveau van energie hierdoor voelt u zich weer fit en vitaal.
Ook wordt Suma ingezet om de sportprestaties
zoals het uithoudingsvermogen te verbeteren en te trainen. Tegelijkertijd helpt het ook de mentale prestaties zoals 'het geheugen' te verbeteren.

Suma Root - Immunity Protector
Suma Root - Immunity Protector
Suma Root - Immunity Protector

Suma Root - Immunity Protector

€19,95

Para todo: voor alles
Geschiedenis en gebruik
Helende krachten, bezitten vele planten volgens inheemse stammen in de regenwouden. Volgens de tradities geeft de geest van deze wortel ons energie, heling en harmonie. Zo leren wij de geheimen van de regenwouden en energetische krachten die wij als verloren achten. 

Herkomst: Amazone, Zuid-Amerika

Hoe werkt het?
Deze Superherb, ook wel Braziliaanse ginseng genoemd is een veelzijdige wortel. Groeit in de rijke bodem van de tropen waar veel nutriënten zijn opgeslagen. Bioactieve componenten: Germanium, Saponinen, Ecdysteronen en Pfaffia-zuur.

Waarvoor wordt het gebruikt?
- energie bij vermoeidheid
- verbetert zuurstof opname
- ondersteunt de spieropbouw
- versterkt de weerstand

Wanneer? Begin van de dag, voor of na het sporten, in stressvolle tijden.

Aanbevolen gebruik: dagelijks 1-2 gram. Voeg elke dag 1/2 theelepel Suma wortel toe in je smoothie, sap, proteïne shake, thee of latte. Geen vervanging van gevarieerde voeding. Bij zwangerschap of borstvoeding raadpleeg uw arts.

View Details