parallax

Leuzea Wortel

Siberisch Superherb voor kracht en herstel

Traditioneel gebruik: voor het herstellen na ziekten 
Botanische naam: Rhaponticum Carthamoides
Naam:  Maral Root of Leuzea Wortel
Herkomst: Siberie, Rusland  

PREDATOR POWER

kou, steen en sneeuw,
daar groei ik doorheen daarom geef ik kracht aan iedereen

Tijdens de Koude Oorlog heeft de Sovjet Unie vele onderzoeken verricht naar de bioactiviteit van vele medicinale planten en hun werking daarvan.
Deze zijn vele decennia lang staatsgeheim gebleven.  
Met de opkomst van de democratie en het afbrokkelen van politieke grenzen in de vorige USSR werden veel oude Russische onderzoeken langzaam onthuld aan de westerse wereld.

Een van deze geheime onderzoeken gaf Sovjet atleten een groot voordeel en zijn pas de laatste twintig jaar met ons gedeeld. Rhaponticum carthamoides, oftewel Leuzea bevat een opmerkelijke stof genaamd 20-Hydroxyecdyson die helpt bij het bevorderen van spiermassa en atletische prestaties.

Leuzea, of Maral-wortel is een zeer zeldzame endemische plant  met een  hoogte van 130 cm. Leuzea bevat een unieke groep aan bioactieve componenten en groeit op de berghellingen in  Zuid-Siberië (Altai, en Sayan). Leuzea groeit niet in andere delen van de wereld en groeit alleen in Zuid Siberie. Door de beperkte verspreiding van Leuzea in de natuur en omdat de plant langzaam groeit, staat de oogst en het plukken van het wild groeiende Leuzea wortel in Rusland onder controle van de Overheid en is aan strenge beperkingen onderhevig.

De Geschiedenis van Leuzea als medicinale plant is met name terug te vinden in de Siberische-, Mongoolse- en Chinese geneeskunde.

Het begon eeuwen geleden toen lokale jagers het gedrag bekeken van een verscheidenheid aan herten die bekend staan als Marals. Tijdens de paring vechten Maral herten met elkaar en raken vaak zwaar gewond. Om op krachten te komen en te herstellen graven de herten de wortels van Leuzea op en aten deze op. De plant werd daarna Maral wortel genoemd; nu is de officiële algemene naam  Leuzea wortel.

Lokale genezers ontdekten dat consumptie van gedroogde Leuzea wortel door de mens hen ook hielp te herstellen van vermoeidheid, op krachten te komen na ziekten  en seksuele potentie te vergroten. 

Traditioneel consumeerden de Siberiërs de Leuzea-thee gemengd met Rhodiola Rosea wortel als een natuurlijke booster, bij vermoeidheid en algemene zwakte na ziekte en om de  lange Siberische winter te overleven. Van oudsher gebruikten Sjamanen Leuzea om thee mee te brouwen en hiermee het brein te activeren om voorspellingen mee te verrichten en recentelijk wetenschappelijk aangetoond.

Moderne studies naar Leuzea begonnen in de jaren '40 door de Sovjet Unie door o.a. twee onderzoekers E. Kushka en Y. Aleshkina. In deze periode was het land op zoek naar medicijnen om de kracht van soldaten te helpen herstellen.

In 1961 na meer dan 20 jaar van onderzoek en klinische studies werd Rhaponticum Carthamoides officieel opgenomen in de Sovjet-farmacopee als medicijn (9th Edition of the State Pharmacapoeia of the Union of Soviet Sociatlist Republics) voor herstel na ziekten, tegen oververmoeidheid, het vergroten van de capaciteit voor fysieke kracht, atletische prestaties en herstel na zware spierinspanning.

in de jaren '70 begon de vraag naar anabole steroïden toe te nemen en werden veel Russische atleten betrapt met doping. Als natuurlijk alternatief werd Rhaponticumc die ook wel 'the Russian Secret' werd genoemd gebruikt mede door de bioactieve anabole werking van het kruid die spierkracht versterkt en hersteld. 

Moderne naturopaten gebruiken Leuzea om het fysieke- en mentale uithoudingsvermogen en natuurlijke veerkracht te ondersteunen (1).  Leuzea kan het uithoudingsvermogen verbeteren en het kan de droge spiermassa en gezonde zuurstofniveau's in de spieren ondersteunen
voor- en tijdens het sporten (2).

Als adaptogeen helpt Leuzea het aanpassingsvermogen van het lichaam te ondersteunen die wordt gereguleerd door de bijnieren (3).  In studies bij mensen wordt aangetoond dat het anti-oxiderende en immuunondersteuning biedt.  Leuzea wordt ook gebruikt om gezonde overgangen tijdens de menopauze (4).

Block

Predators Power Superherb

Ecdysteroïden

Ecdysteroïden zijn hormonen die de celproliferatie, groei van insecten en andere ongewervelde dieren regelen en induceert ecdysteron de ecdysis. Dit is het proces waarbij insecten uit hun rigide exoskelet kunnen kruipen zodat ze kunnen groeien, ook wel metamorfose genoemd
(bij garnalen, krabben, rupsen).
Ze zijn ook aanwezig in verschillende geneeskrachtige planten evenals in Spinazie en Quinoa.
In planten is het geen hormoon maar een secundaire metaboliet functie. Blootstelling aan stressfactoren in planten verhoogt Ecdysteron.
Hoe werkt het?
Ecdysteron activeert o.a. het MAS-receptor.
Die receptor speelt o.a. een rol in groeiprocessen in spiercellen. Daarnaast reguleert Ecysteron de eiwitsynthese en stimuleert RNA-synthese in lever-, nier- en spiercellen. Door het stimuleren van de polyribosomen, secundaire metaboliet de cell compartimenten waar deze synthesis plaats vindt, wordt de eiwitsynthese verhoogd. Door de verhoging van de eiwitsynthese, versterkt dit de spiermassa.

Vruchtbaarheid

 Studies uitgevoerd met het gebruik van de ecdysteroïden suggereren dat ze het vermogen van een man om te copuleren vergroten en de sperma productie en mobiliteit verhogen. Daarnaast toont dit ook aan dat dit zelfs de kwaliteit van de sperma verbeteren kan; het  verhoogt tevens de vruchtbaarheid.
Niet alleen bij mannen maar ook bij vrouwen en de geboorte speelt Leuzea een belangriijke rol.  
In de Chinese gebruiken wordt Leuzea  gebruikt in de laatste twee weken van de zwangerschap om de bevalling makkelijker op gang te laten komen en om de borstvoeding te stimuleren -dit  zijn Oosterse gebruiken maar gebruik Leuzea niet tijdens de zwangerschap..

Natuurlijk Anabool

Toen Adolf Butenandt, de duitse scheikundige en Nobelprijswinnaar in 1956 bij de ontdekking van testosteron - ecdysteron ontdekte, had hij geen idee dat hij een potentieel dopingmiddel in handen had gekregen. Hoewel de chemische structuur van ecdysteron lijkt op die van testosteron is het uitgesloten dat ecdysteron de werking van dat hormoon imiteert. 
Het verstoort de androgeenfunctie (testosteron) niet in tegenstelling tot de bekende anabole steroïden die veel negatieve bijwerkingen geven. 

In de jaren '70 werden de Sovjet-sportteams betrapt op het gebruik van talloze steroïden.
De Sovjets vervaardigden met groot succes een synthetische versie van bioactieve stof voor hun atleten. Kort daarna circuleerde de Amerikaanse versie genaamd Mesobolin lange tijd op de ondergrondse markt. In back-to-back studies met dieren was het Rhaponticumextract  superieur aan synthetische steroïden bij het induceren van uithoudingsvermogen en spiercelgroei
(Syrov et al. 1976, 1992).

Wild geplukte Superherb

Onze Leuzea wortel wordt wild geplukt in de Siberische Altai gebergten door nomadenstammen en bevat daarom de hoogst mogelijke potente bioactivieve stoffen.
Hoe extremer de omstandigheden hoe hoger de ecdysterone hoeveelheden. Omdat Leuzea groeit in Siberische hooggebergtes is Leuzea een van 's werelds sterkste Superherb en kan worden ingezet bij het genezen van verschillende ziekten en ter voorkoming ervan.

De werking van de Superherb zorgt voor balans, homeostasis in het lichaam en brengt de hormonen in balans. In tijden van extreme stress op chemisch, biologisch en psychisch niveau brengt Leuzea het lichaam weer terug in balans. 

Spier herstel


Onderzoek naar het verschil in werking tussen bèta-ecdysteron en synthetische steroïden laat zien dat beta-ecdysteron rechtstreeks naar de kern van een cel gaan om de blauwdruk 'het DNA' te vertellen om meer RNA te produceren.
Vervolgens vertelt het RNA het ribosoom om meer eiwitten te produceren. Bèta-ecdysteron, aan de andere kant gaat direct naar het ribosoom en verhoogt de zogenaamde translatie, de snelheid waarmee nieuw eiwit wordt gemaakt (Syrov et al. 1984). Onderzoek toont aan dat het effect van 20 dagen toediening van Leuzea-extract op 
immuniteit van atletieklopers voor afstanden van 5.000 m en 10.000 m werd bestudeerd (Azizov en Seifulla 1997).
De prestatie van atleten verbeterden met 10-15.%. Leuzea verhoogt de krachtcapaciteit van vermoeide spieren aanzienlijk en verhoogt hun gehalte aan glycogeen, ATP en creatinefosfaat (Petrov et al. 1984).
De meest populaire sportformule ter wereld bevat traditioneel de volgende  Superherbs:
Leuzea en Rhodiola rosea (Seifulla 1999).

Olympisch Record

Wang Junxia, Chinese wereldberoemde marathon- loopster en huidig wereldrecordhoudster op de 3,000m en de 10,000m meter, getraind door befaamd coach Ma Junren.
Het trainingsschema van zijn team vond plaats in de Tibetaanse hooggebergtes en suppletie bestond o.a. uit wortels van Superherbs van medicinale wortels en paddestoelen.
Ze rende 281 km per week, het dubbele van dat van andere atleten van wereldklasse die last hadden van overtraining.
Ze consumeerde een blend van Leuzea, Rhodiola en Siberische Ginseng, en legaal kruidenalternatief voor anabole steroïden om spierherstel te versnellen en het uithoudingsvermogen te verbeteren om topprestaties te leveren. 

Leuzea Root - Muscle Builder
Leuzea Root - Muscle Builder
Leuzea Root - Muscle Builder

Leuzea Root - Muscle Builder

€34,95

Russisch Levenselixer
Geschiedenis en gebruik
Al 5000 jaar geleden in Russische, Tibetaanse en Mongolische Geneeskunde gebruikt. Altaj herten eten de wortel om sterker te worden en te herstellen na ziekten en gevechten. Sjamanen brouwen thee voor spirituele ervaringen, diepe inzichten en zien van de toekomst.

Herkomst: wilde oogst uit Altaj & Sajan gebergten, Siberie, Rusland. 

Hoe werkt het?
Dit kwaliteitsadaptogeen groeit in de extreem koude hooggebergten in Siberie waar het bloeien kan, waardoor deze wortel plantsteroïden bevat. Bioactieve componenten: Ecdysterone, Quercetine en Polysaccharides. 

Waarvoor wordt het gebruikt?
- plantaardige steroïden
- spierversterking
- versnelt herstel
- versterkt leervermogen & geheugen

Wanneer: voor- of na het sporten, in stressvolle tijden, bij herstel, ziekten of blessures.

Aanbevolen gebruik: dagelijks 1-2 gram, verschilt per lichaamsgewicht. Voeg elke dag 1/2 theelepel Leuzea wortel toe in je smoothie, sap, proteine shake, yoghurt, thee of latte. Geen vervanging van gevarieerde voeding. Bij zwangerschap of borstvoeding raadpleeg uw arts.

Vrij van allergenen, geur-, kleur-, smaakstoffen en conserveringsmiddelen

Bewaren: donker, afgesloten en bij kamertemperatuur. Buiten bereik van kinderen houden.

View Details