parallax
Section
Drop element here

Lion's Mane

The King of Mushrooms

Botanische naam: Hericium Erinaceus
Naam: Pruikzwam
Familie: Hericiaceae
Herkomst: China
 

PREDATORS INSTINCT

wild en krachtig, laat je angsten varen
en vertrouw op je leeuwenmanen

De paddestoel waar wij niet zoveel meer over mogen schrijven
De geheimenissen van Lion's Mane 

Lion's Mane is een bijzondere paddenstoel, maar vanwege wettelijke beperkingen mogen wij helaas niet uitgebreid ingaan op de specifieke werking. De potentie van deze paddenstoel is echter dusdanig interessant dat het de moeite waard is om zelf op zoek te gaan naar verdere informatie over de voordelen.

Pruikzwam ook wel bekend als Lion's Mane is een medicinale paddestoel en wordt in de Chinese Traditionele Geneeskunde veel toegepast voor het ondersteunen van de hersenen en neurologische gezondheid. Lion's Mane wordt ook wel 'de bergpriester-paddestoel' genoemd. Het groeit vaak op bomen van hardhout in bossen op het noordelijk halfrond waaronder Noord-Amerika, Europa en Azië. 

De levenscyclus van een paddestoel kent vele stadia. Elke fase en elk onderdeel van de paddestoel heeft unieke eigenschappen die de functie van de paddestoel dienen. Zowel het vruchtlichaam als het mycelium bevatten bioactieve stoffen die positieve eigenschappen hebben. De mycelium zijn als het ware de wortels van de paddestoel die onder de grond groeien. De vruchtlichamen komen tevoorschijn uit het substraat waarop ze groeien zoals bomen of omgevallen boomstammen. Ze zijn het bovengrondse deel dat we kunnen zien als we door het bos lopen.

Historisch gezien werd Lion's Mane gebruikt door royals. Boeddhistische monniken gebruikten Lion's Mane paddestoel-poeder als thee om meditatie te verbeteren en om in diepere staten van bewustzijn te komen.

Al eeuwenlang wordt Lion's Mane gebruikt in de Traditionele Chinese Geneeskunde vanwege de krachtige eigenschappen. In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt Lion's Mane gebruikt om de Qi- energy, de levenskracht energie te versterken.